Boala Alzheimer

O forma comuna de dementa este boala Alzheimer.

Acest tip de dementa poate fi clasificat ca reversibil sau ireversibil in functie de cauza zonelor cognitive afectate. Cauza dementei contribuie pe scara larga la deteriorarea creierului. Creierul poate fi afectat de mai multe cauze, cum ar fi infectii, intreruperi ale aprovizionarii cu sange a creierului sau de boli neurodegenerative. In cazul bolilor neurodegenerative, celulele creierului degenereaza si mor mai repede decat se asteapta de obicei cu ,,imbatranirea normala”. Aceasta degenerare afecteaza si reduce abilitatile cognitive si uneori fizice ale cuiva.

 

 O forma de stimulare cognitiva este antrenamentul cerebral de neurofeedback. Acest tip antrenament nu reverseaza o boala degenerativa cognitiva, dar poate ajuta la ameliorarea simptomelor si la intarzierea progresiei daca este efectuat in mod constant. Este greu de spus durata de timp necesara, deoarece fiecare caz este diferit, dar pentru a preveni degenerarea, este recomandata practicarea pe termen lung pentru a ajuta la lupta impotriva oboselii mentale si pentru a stimula zonele sanatoase de la nivelul creierului.

biohpf 01
biohpf-02

 

Detaliem cateva studii care au fost efectuate asupra dementei si tehnicilor de neurofeedback. Ceea ce s-a constatat, este ca neurofeedback-ul poate fi utilizat singur sau in colaborare cu alte modalitati de tratament.

 

Memoria, comunicarea si intelegerea se pot imbunatati, iar neurofeedback-ul poate fi un tratament potential prin care degenerarea progresiva la pacientii cu boala Alzheimer poate fi stabilizata atunci cand este utilizat in colaborare cu inhibitorii de colinesteraza.

Alzheimer

Programeaza-te la o consultatie la locatie sau online!

BioHacking se adreseaza tuturor celor care isi doresc sa isi imbunatateasca si sa isi mentina performantele.
Noi iti oferim cele mai bune si performante metode.

Studii

Eficacitatea neurofeedback-ului asupra funcționării cognitive la pacienții cu boala Alzheimer.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30180909

 

Neurofeedback la oamenii varstnici sanatosi cu risc electroencefalografic de afectare cognitiva

https://www.frontiersin.org/10.3389/conf.neuro.09.2009.01.173/event_abstract

 

Eficacitatea neurofeedback-ului pentru functia executiva si memorie in dementa

https://www.braintrainuk.com/wp-content/uploads/2013/08/Efficacy-of-neurofeedback-for-executive-and-memory-function-in-dementia-Berman-Frederick.pdf