BioHacking se adreseaza tuturor celor care isi doresc sa isi imbunatateasca si sa isi mentina performantele.
Noi iti oferim cele mai bune si performante metode.
Fotobiomodularea
Ce este fotobiomodularea?
Terapia de fotobiomodularea este definita ca utilizarea energiei electromagnetice neionizante pentru a declansa modificari fotochimice in structurile celulare care sunt receptive la fotoni. Mitocondriile sunt deosebit de receptive la acest proces. La nivel celular, energia luminii rosii vizibile si infrarosii apropiate (NIR) sunt absorbite de mitocondrii, care indeplinesc functia de a produce energie celulara numita ,,ATP”. Cheia intregului proces este o enzima mitocondriala numita citocrom oxidaza c, un cromofor, care accepta energia fotonica de lungimi de unda specifice atunci cand functioneaza sub par.
Ce este Fotobiologia?
Fotobiologia este studiul efectelor radiatiilor neionizante asupra sistemelor biologice. Efectul biologic variaza in functie de lungimea de unda a radiatiei. Radiatia este absorbita de molecule din piele, cum ar fi ADN-ul, proteinele sau anumite medicamente. Moleculele sunt transformate chimic in produse care initiaza raspunsuri biochimice in celule.

Reactia biologica la lumina nu este nimic nou, exista numeroase exemple de reactii fotochimice induse de lumina in sistemele biologice. Sinteza vitaminei D in pielea noastra este un exemplu de reactie fotochimica. Densitatea de putere a luminii solare este de numai 105 mW/cm2, dar atunci cand razele ultraviolete B (UVB) ne lovesc pielea, transforma o forma universala de colesterol, 7-dehidrocolesterolul in vitamina D3. In mod normal, experimentam acest lucru prin ochii nostri care sunt evident fotosensibili. Vederea noastra se bazeaza pe lumina care ne loveste retinele si creeaza o reactie chimica care ne permite sa vedem. De-a lungul evolutiei, fotonii au jucat un rol vital in energizarea foto-chimica a anumitor celule.
Care sunt mecanismele de fotobiomodulare?
Propunerea actuala si larg acceptata este ca energia luminii rosii vizibile pana la aproape infrarosu (NIR) la nivel scazut, sa fie absorbita de mitocondrii si convertita in ATP pentru uz celular. In plus, procesul creeaza oxidanti usoare (ROS), care duce la transcrierea genelor si apoi la repararea si vindecarea celulara. Procesul deblocheaza, de asemenea, lantul care a fost infundat de oxidul nitric (NO).[1] Oxidul nitric este apoi eliberat inapoi in sistem. Oxidul nitric este o molecula pe care corpul nostru o produce pentru a ajuta cele 50 de trilioane de celule ale sale sa comunice intre ele. Aceasta comunicare are loc prin transmiterea de semnale in intregul corp. In plus, oxidul nitric ajuta la dilatarea vaselor de sange si la imbunatatirea circulatiei sangelui.
Pentru mai multe detalii despre fotobiomodularea creierului CLICK AICI
Care sunt caile fotobiomodularii?
NO (oxid nitric)
ROS (Seria Reactive Oxygen) – PKD (gena) – IkB (Inhibitor kB) + NF-kB (factor nuclear kB) – NF-kB (factorul nuclear kB stimuleaza transcriptia genelor)
ATP (Adenozin Trifosfat) – cAMP (proteina activatoare a catabolitului) – Jun/Fos (factori de transcriptie oncogeni) – AP-1 (factorul de transcriptie al proteinei activatoare stimuleaza transcriptia genelor)
Programeaza-te la o consultatie la locatie sau online!
Studii
Fotobiomodulare pentru leziuni cerebrale traumatice si accident vascular cerebral.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29131369/
Tratamentul neurodegenerarii prin integrarea fotobiomodularii si a neurofeedback-ului in dementa Alzheimer si Parkinson
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31647776/
Efectul terapiei de fotobiomodulare: promoveaza neurogeneza prin stimularea celulelor neuroprogenitoare
Testimoniale
Parerile celor ce ne-au ales
- Am inceput in protocol pentru concentrare in urma cu 3 luni, mai am o sedinta si voi termina setul de... citeşte mai multAm inceput in protocol pentru concentrare in urma cu 3 luni, mai am o sedinta si voi termina setul de 20 de sedinte, cel mai probabil voi continua cu o sedinta pe saptamana. Am obitunt clar imbunatatiri in zona de concentrare inclusiv pe zona mea de activitate specifica, dar si pe partea de emotional si memorie. citește mai puținNicolae Mihaela Elena19 ian. 2023Suntem foarte multumiti de rezultatele pe care le avem cu fetita noastra in varsta de 4 ani, care s-a nascut... citeşte mai multSuntem foarte multumiti de rezultatele pe care le avem cu fetita noastra in varsta de 4 ani, care s-a nascut cu niste afcetiuni locomotorii. Am inceput urma cu 2 luni , pana atunci facem doar kinetoterapie, acum de cand lucram si neurofeedback imbunatatirile sunt mult mai mari, inclusiv kinetoterapeutul ne-a recomandar sa continuam. citește mai puținDesiree Astor10 dec. 2022Through this therapy, I met a new possibility to help my niece, through the person of Mr. Catalin, who, through... citeşte mai multThrough this therapy, I met a new possibility to help my niece, through the person of Mr. Catalin, who, through his professional experience, patience, understanding, positive attitude, was able to successfully apply the treatment protocols and quickly obtain very good, visible results for my niece's condition. I highly recommend this office and Mr. Cătălin, who can be fully trusted as he is a well-trained, serious and punctual person. Thanks for all the help!!! citește mai puținMaria Lazar01 mai 2023
- Super multumit de serviciile primite, cu rezultate vizibile chiar dupa cateva sedinte. Recomand cu caldura!Mihai Constantin Tivig02 aug. 2022Nu il putem recomanda destul pe Dl Catalin . Un om minunat, dedicat , foarte implicat, cu o răbdare WOW.... citeşte mai multNu il putem recomanda destul pe Dl Catalin . Un om minunat, dedicat , foarte implicat, cu o răbdare WOW. După primele câteva sesiuni băiețelul meu de 3 ani mergea cu mare entuziasm la fiecare ședința de neurofeedback citește mai puținAlexandra Avram03 mai 2023
- Recomand cu căldură, înainte de toate, un OM deosebit,răbdător, cald și bine pregătit, din punct de vedere profesional!În toate ședințele,... citeşte mai multRecomand cu căldură, înainte de toate, un OM deosebit,răbdător, cald și bine pregătit, din punct de vedere profesional!În toate ședințele, la care am participat, a dat dovadă de profesionalism. Ma duc cu băiețelul meu,vârstă 6 ani(TSA)care este nerăbdător sa mearga la Cata(cum îi spune el) ! Avem îmbunătățiri,pe mai multe paliere și asta ne a determinat să continuăm. Mulțumim mult pentru implicarea,răbdare și profesionalism! citește mai puținAlina Vulpe02 aug. 2022Mama are 67 de ani si in urma cu un an i-au gasit boala Willis Ekbom. DE 3 luni facem... citeşte mai multMama are 67 de ani si in urma cu un an i-au gasit boala Willis Ekbom. DE 3 luni facem neurofeedback o sedinta pe saptamana si impreuna cu tratamentul am inceput sa observam imbuntatiri chiar daca frecventa sedintelor nu este chiar cea recomandata, noi suntem multumiti! citește mai puținConstantin Cristina11 dec. 2022