TDCS

Stimulare electrica directa transcraniana sau TDCS, este o forma, neinvaziva, nedureroasa si sigura de neurostimulare a creierului.

Tehnologia implica utilizarea unui curent continuu scazut intre 1-2 mA, livrat in zone spefifice ale creierului prin intermediul electrozilor pe scalp. Stimularea electrica efectuata in acest mod poate fi utilizata fie pentru a ,,excita,, , fie pentru a ,,inhiba,, activitatea neuronala in zona tinta.

 

Stimulare electrica transcraniana s-a dovedit a fi eficienta intr-o arie mare de afectiuni precum ADHD, autocontrol, dependenta, durere cronica,depresie, insomie dar si pentru imbunatatirea unor deprinderi cum ar fi: creativitatea, concentrarea atentiei, abilitati matematice, capacitatea de a invata.

 

TDCS este adesea combinat cu o alta forma de activitate sau antrenament, cu scopul a imbunatati o functie specifica a creierului. Oamenii de stiinta din aramata americana au folosit stimularea electrica a creierului pentru a imbunatati abilitatile mentale ale personalului, in cercetari care vizeaza cresterea performantei echipajelor fortelor aeriene.

bioh 57 min
bioh 58 min

La centrul Biohacking Performance folosim primul dispozitiv de neurotehnologie bazat pe TDCS conceput special pentru sportive pentru a-i sa isi imbunatatesca performantele prin tehnologia numita ,,neuropriming,,

 

Neuropriming-ul implica utilizarea impulsurilor de energie pentru a activa cortexul motor, imbunatatind raspunsul creierului la antrenament. Dispozitivul livreaza impulsuri usoare de energie pentru a produce o stare de hiperplasticitate, crescand capacitatea neuronilor din cortexul motor de a lucra impreuna, creand conexiuni functionale.

 

Hiperplasticitatea ajuta sportivii in doua moduri: crestere fortei si cresterea capacitatii de invatare si corectare a elementelor mortice.

bioh 60 min

Crestere fortei

 

Dispozitiviul creste activitatea neuronala in zona cortexului motor si coordonarea semnalelor trimise de la creier catre muschi. Cand creierul trimite semnale mai puternice, recrutarea unitatii motorii si numarul de fibre musculare activate – creste. Pe masura ce recrutarea unitatilor motorii creste, forta, puterea si viteza cresc.

 

Crestere capacitatii de invatare

 

Neuropriming-ul imbunatateste, de asemenea, procesele naturale ale creierului pentru invatarea si memorare a informatiilor, ajutand sportivii sa dobandeasca abilitati motorii intr-un ritm accelerat.

Folosind aceeasi tehnologie intr-un studiu, Federatia Statelor Unite ale Americii de Schi si Snowboard a reusit sa obtina imbunatatiri notabile cresterea agilitatii si puterii sariturilor de schi, care sunt factori determinanti in competitie.

Programeaza-te la o consultatie la locatie sau online!

BioHacking se adreseaza tuturor celor care isi doresc sa isi imbunatateasca si sa isi mentina performantele.
Noi iti oferim cele mai bune si performante metode.

Testimoniale

Parerile celor ce ne-au ales

5.0
51 reviews
google logo
5
76
4
0
3
0
2
0
1
0