Epilepsie

Un somn bun este esential pentru calitatea vietii.

Ce sunt convulsiile

  Convulsiile un simptom al multor tipuri de tulburari ale sistemului nervos central. Leziunile cerebrale si afectiunile neurologice precum epilepsia provoaca convulsii. Epilepsia este un diagnostic care consta in episoade imprevizibile de convulsii care provoaca un comportament, senzatii neobisnuite si chiar o pierdere a constientei.

In timpul unei convulsii, unii oameni se uita in gol pentru o perioada scurta de timp, altii prezinta miscari smucituri frenetice cu bratele sau picioarele, iar altii isi pierd cunostinta. Severitatea si frecventa variaza foarte mult. Cu toate acestea, chiar si cei cu forme usoare necesita tratament, deoarece poate fi periculos daca o convulsie este sustinuta in timpul anumitor activitati precum conducerea sau inotul.

 

Ce cauzeaza convulsiile?

     Exista o varietate de tipuri diferite de convulsii, dar toate sunt cauzate de o intrerupere a activitatii celulelor nervoase din creier. Aceste perturbari si cresteri pot fi rezultatul geneticii, traumatisme craniene, tumori, accidente vasculare cerebrale sau anumite boli infectioase. Tulburarile convulsive sunt legate de un creier care si-a pierdut stabilitatea. Daca suferiti de convulsii, puteti invata sa va reglati si sa va stabilizati creierul prin antrenament cu neurofeedback.

biohpf 05
biohpf-09
biohpf-07

Poate antrenamentul cu neurofeedback sa reduca sau sa elimine tulburarile convulsive?

Dr. Barry  Sterman a analizat rezultatele disponibile ale studiilor relevante efectuate intre 1972 si 1996 si a concluzionat ca 82% dintre pacientii tratati cu neurofeedback au prezentat o reducere a convulsiilor cu peste 30%, frecventa crizelor fiind redusa in medie cu 50% si 5% dintre pacienti au devenit complet liberi de convulsii timp de un an pana la urmatoarea evaluare..

    

 In studiile dintre 1970 si 2005, o meta-analiza a aratat ca 74% dintre pacienti au observat o scadere semnificativa cu peste 50% a aparitiei convulsiilor si, cel mai interesant, subiectii care au participat la aceste studii au fost rezistenti la alte tratamente si au fost incapabili de a-si controla crizele cu vreun medicament. 30% dintre persoanele care sufera de epilepsie nu sunt capabile sa-si controleze in mod fiabil convulsii cu medicamente, iar efectele secundare bine-cunoscute si costurile asociate cu medicamentele anti-convulsii plaseaza neurofeedback-ul ca o optiune durabila si utila pentru tratamentul convulsiilor, nu doar o optiune ci si o ,,ultima solutie” pentru cazurile rezistente la medicamente.

 

Neurofeedback-ul prin protocolul SMR pentru epilepsie este acum considerat de catre Academia Americana de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului ca indeplineeste criteriile pentru tratamentele bazate pe dovezi stiintifice, ceea ce inseamna ca clinicienii ar trebui sa ia intotdeauna in considerare aceasta practica pentru tratamentul epilepsiei.

Epilepsie

Programeaza-te la o consultatie la locatie sau online!

BioHacking se adreseaza tuturor celor care isi doresc sa isi imbunatateasca si sa isi mentina performantele.
Noi iti oferim cele mai bune si performante metode.

Studii

Fundatia si practica neurofeedback -ului pentru tratamentul epilepsiei.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16614940/

 

Meta-analiza a biofeedback-ului EEG in tratarea epilepsiei

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19715180/

 

Tratamentul cu neurofeedback al epilepsiei: de la ratiunea de baza la aplicarea practica

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16466304/

 

Biofeedback -ul si epilepsia rezistenta la medicamente

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24576530/