Fotobiomodularea

Ce este fotobiomodularea?

Terapia de fotobiomodularea este definita ca utilizarea energiei electromagnetice neionizante pentru a declansa modificari fotochimice in structurile celulare care sunt receptive la fotoni. Mitocondriile sunt deosebit de receptive la acest proces. La nivel celular, energia luminii rosii vizibile si infrarosii apropiate (NIR) sunt absorbite de mitocondrii, care indeplinesc functia de a produce energie celulara numita ,,ATP”. Cheia intregului proces este o enzima mitocondriala numita citocrom oxidaza c, un cromofor, care accepta energia fotonica de lungimi de unda specifice atunci cand functioneaza sub par.

Ce este Fotobiologia?

Fotobiologia este studiul efectelor radiatiilor neionizante asupra sistemelor biologice. Efectul biologic variaza in functie de lungimea de unda a radiatiei. Radiatia este absorbita de molecule din piele, cum ar fi ADN-ul, proteinele sau anumite medicamente. Moleculele sunt transformate chimic in produse care initiaza raspunsuri biochimice in celule.

 

biohpf-12

Reactia biologica la lumina nu este nimic nou, exista numeroase exemple de reactii fotochimice induse de lumina in sistemele biologice. Sinteza vitaminei D in pielea noastra este un exemplu de reactie fotochimica. Densitatea de putere a luminii solare este de numai 105 mW/cm2, dar atunci cand razele ultraviolete B (UVB) ne lovesc pielea, transforma o forma universala de colesterol, 7-dehidrocolesterolul in vitamina D3. In mod normal, experimentam acest lucru prin ochii nostri care sunt evident fotosensibili. Vederea noastra se bazeaza pe lumina care ne loveste retinele si creeaza o reactie chimica care ne permite sa vedem. De-a lungul evolutiei, fotonii au jucat un rol vital in energizarea foto-chimica a anumitor celule.

Care sunt mecanismele de fotobiomodulare?

Propunerea actuala si larg acceptata este ca energia luminii rosii vizibile pana la aproape infrarosu (NIR) la nivel scazut, sa fie absorbita de mitocondrii si convertita in ATP pentru uz celular. In plus, procesul creeaza oxidanti usoare (ROS), care duce la transcrierea genelor si apoi la repararea si vindecarea celulara. Procesul deblocheaza, de asemenea, lantul care a fost infundat de oxidul nitric (NO).[1] Oxidul nitric este apoi eliberat inapoi in sistem. Oxidul nitric este o molecula pe care corpul nostru o produce pentru a ajuta cele 50 de trilioane de celule ale sale sa comunice intre ele. Aceasta comunicare are loc prin transmiterea de semnale in intregul corp. In plus, oxidul nitric ajuta la dilatarea vaselor de sange si la imbunatatirea circulatiei sangelui.

Pentru mai multe detalii despre fotobiomodularea creierului CLICK AICI

Care sunt caile fotobiomodularii?

NO (oxid nitric)

 

ROS (Seria Reactive Oxygen) – PKD (gena) – IkB (Inhibitor kB) + NF-kB (factor nuclear kB) – NF-kB (factorul nuclear kB stimuleaza transcriptia genelor)

 

ATP (Adenozin Trifosfat) – cAMP (proteina activatoare a catabolitului) – Jun/Fos (factori de transcriptie oncogeni) – AP-1 (factorul de transcriptie al proteinei activatoare stimuleaza transcriptia genelor)

Book a consultation At the location or online !

BioHacking is addressed to all those who want to improve and maintain their performance.
We offer you the best and best performing methods.

Reserch

Fotobiomodulare pentru leziuni cerebrale traumatice si accident vascular cerebral.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29131369/

 

Tratamentul neurodegenerarii prin integrarea fotobiomodularii si a neurofeedback-ului in dementa Alzheimer si Parkinson

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31647776/

 

Efectul terapiei de fotobiomodulare: promoveaza neurogeneza prin stimularea celulelor neuroprogenitoare

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29056360/

Testimonials

The opinions of those that chose us

5.0
62 reviews
google logo
5
82
4
0
3
0
2
0
1
0