Autismul

Cum ajuta neurofeedback-ul autismul?

Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor au publicat date care arata ca 1 din 68 de copii (1 din 42 de baieti si 1 din 189 de fete) sufera de tulburare din spectrul autist (TSA). Cei cu TSA trebuie sa se lupte cu simptome dificile doar pentru a functiona in viata de zi cu zi. S-a demonstrat ca neurofeedback-ul aduce imbunatatiri semnificative in simptomele TSA. Neurofeedback identifica locurile in care creierul are probleme in procesarea informatiilor folosind tehnologia EEG.

 

Cum ajuta neurofeedback-ul autismul?

Neurofeedback foloseste tehnologie specializata pentru a masura tiparele undelor cerebrale pentru a afla daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti modele de unde cerebrale sanatoase. Adesea, in cazul tulburarilor din spectrul autismului (TSA), este obisnuit sa gasiti unde cerebrale anormale.

 

Dupa harta creierului, sesiunile de neurofeedback sunt create pentru a se potrivi nevoilor specifice ale individului. Sesiunile de neurofeedback sunt complet naturale, identificand radacina problemei in creier pentru a face schimbari functionale de lunga durata, fara efecte secundare negative. 

biohpf 11

Cercetarile arata ca neurofeedback-ul poate ajuta la readucerea functiei undelor cerebrale la modele optime. 

 

Creierul se antreneaza prin conditionare operanta, la fel ca atunci cand invatati sa mergeti pe bicicleta si in timp, imbunatateste zonele de conectivitate anormala si normalizeaza functia undelor cerebrale. Datorita neuroplasticitatii se formeaza noi cai neuronale in locul vechilor cai neuronale anormale din creier.

 

Aceasta noua crestere si dezvoltare a creierului va ajuta pe dumneavoastra sau pe copilul dumneavoastra sa functionati intr-un mod sanatos. Un creier mai sanatos insemna mai putine simptome de TSA.

biohpf 10

Ce cauzeaza autismul?

Autismul este cauzat de o varietate de factori care duc la anumite modele de comportament. Exista atat de multe variabile incat chiar si cercetarea nu este concludenta cu privire la sursa principala.

 

Multe clinici au observat imbunatatiri de la neurofeedback. Aceste imbunatatiri includ, dar nu se limiteaza la:

Cat timp dureaza pentru a vedea beneficiile antrenamentului cu neurofeedback?

Antrenamentul de neurofeedback pentru TSA poate vedea rezultate intr-o perioada scurta, cu toate acestea, este recomandat ca antrenamentul sa fie pe termen mai lung. Dupa cum am afirmat mai sus, odata ce noile cai neuronale sunt stabilite, efectele antrenamentului sunt adesea permanente.

 

Ce se intampla in timpul antrenamentului cu neurofeedback?

Pentru majoritatea copiilor, antrenamentul de neurofeedback este foarte relaxant si destul de placut. In timpul unei sesiuni normale, atasam o casca cu 21 de electrozi pentru a va masura activitatea undelor cerebrale . Apoi, stai pe spate si urmaresti un film sau joci un joc. 

 

Pentru a afla mai multe despre neurofeedback, consultati acest articol – Ce este Neurofeedback?

Autism

Programeaza o consultatie la locatie sau online!

BioHacking se adreseaza tuturor celor care isi doresc sa isi imbunatateasca si sa isi mentina performantele.
Noi iti oferim cele mai bune si performante metode.

Studii

Tratamentul tulburarii din spectrul autismului cu neurofeedback auditiv: un studiu randomizat controlat cu placebo folosind dispozitivul Mente Autism.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30026726/

 

Eficacitatea antrenamentului cu neurofeedback asupra coerentei EEG si a functiilor neuropsihologice la copiii cu dificultati de citire.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23185091/

 

Neurofeedback bazat pe imagistica optica pentru a imbunatati interventia terapeutica la adolescentii cu autism: metodologie si date initiale.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27570790/

 

Antrenamentul cu neurofeedback produce normalizare in masurile comportamentale si electrofiziologice ale autismului.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24778378/