5 BENEFICI ALE TERAPIEI NEUROFEEDBACK

by biohackingperformance
0 comment

Pe măsură ce terapia neurofeedback crește în popularitate, mai mulți oameni devin interesați de beneficiile sale.

Cele mai atractive caracteristici sunt procedurile holistice, non-intruzive și efectele secundare minime.

Mai mult, a devenit o practică implementată de medici din întreaga lume și este o alternativă potrivită pentru pacienții rezistenți la tratament.

Neurofeedback este o practică inovatoare cu dovezi clinice ample ale eficacității sale și un viitor promițător în domeniul medical.

Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale neuroterapiei:

  • Neurofeedback reduce simptomele de anxietate.
  • Neurofeedback poate reduce episoadele depresive.
  • Neurofeedback-ul îmbunătățește antenția și concentrarea.
  • Neurofeedback oferă stabilitate emoțională.
  • Neurofeedback ajută la tratarea simptomelor TDSP.

1.  Neurofeedback reduce simptomele de anxietate  Anxietatea și stresul pot duce la probleme de sănătate. Mai precis, stresul sau anxietatea necontrolate pot afecta producția de adrenalină și cortizol, pot reduce producția de hormoni de creștere și pot duce la activarea anormală a sistemului imunitar și la răspunsuri inflamatorii în organism.

2.  Neurofeedback poate reduce episoadele depresive Depresia este o tulburare mintală comună care afectează oameni de toate vârstele. 20% din populația lumii se confruntă cu episoade depresive în timpul vieții.De asemenea, 30% dintre persoanele diagnosticate cu depresie nu beneficiază doar de medicamente antidepresive sau de psihoterapie. Neurofeedback-ul poate fi util în îmbunătățirea sănătății mintale pentru cei care nu au răspuns la antidepresive sau terapie.

3.  Neurofeedback-ul îmbunătățește atenția și concentrarea în special pe cea a copiilor.    Importanța neurofeedback-ului provine din capacitatea sa de a antrena mintea să se ajute singură. Cu dificultăți de învățare sau probleme de concentrare, cum ar fi tulburarea de deficit de atenție, tratamentul cu neurofeedback este capabil să ajute în mod specific zonele creierului, astfel încât să fie mai ușor de concentrat, ceea ce duce la îmbunătățirea învățării și a performanței la școală a copiilor și totodata la, locul de muncă.

4.  Neurofeedback oferă stabilitate emoțională.    Oamenii experimentează adesea schimbări bruște de dispoziție care le afectează viața profesională și personală. Multe situații din viața unei persoane pot fi stresante, mai ales într-un mediu profesional. În aceste cazuri, a deveni supraemoțional poate duce la performanță scăzută. Când o persoană se simte blocată în circumstanțe dificile sau este blocată cu gânduri și sentimente negative, poate fi dificil să încerce sau să îndeplinească sarcini de rutină.

5.  Neurofeedback ajută la tratarea simptomelor TDSP.TDSP numită și tulburare de stres posttraumatic o afecțiune psihiatrică cauzată de experimentarea (sau observarea) unei amenințări grave sau a unui eveniment traumatic. Ca rezultat, modul natural (sau adaptativ) al corpului nostru de a gestiona stresul, răspunsul nostru de luptă, zbor și îngheț se poate bloca. Când se întâmplă acest lucru, amintirile traumatice care rezultă ne pot face să ne luptăm să ne gestionăm gândurile și sentimentele, ne putem simți hiperalerți cronic și poate avea dificultăți să ne simțim în siguranță. Neurofeedback utilizează QEEG și cartografierea creierului pentru a identifica zonele undelor cerebrale ale unui pacient care necesită antrenament pentru a reduce simptomele TDSP.

Fiecare persoană este diferită și ceea ce funcționează pentru un pacient poate să nu funcționeze pentru altul. De aceea, protocoalele de neurofeedback sunt adaptate individual la simptomele tale unice și la tiparele de funcționare ale creierului tău.

Neurofeedback-ul are potențialul de a schimba modul în care abordăm tratamentul de sănătate mintală, chiar și pentru cei care nu au reușit să găsească alinare de la medicamente și psihoterapie în trecut. Se concentrează pe antrenarea regiunilor creierului pentru a comunica diferit, abordând simptomele de la sursa problemelor, și face acest lucru cu puține efecte secundare.

Te ajutăm să obții controlul asupra vieții tale. Am ajutat sute de pacienți să-și îmbunătățească viața cu terapia neurofeedback în cabinetul nostru din București.

  Programează acum prima ta ședință de neurofeedback de 30 de minute, și incepe-ți călătoria spre vindecare !

 

You may also like

Leave a Comment